لوازم یدکی

سنسور میل بادامک

سنسور-مپ-چیست.jpg

سنسور میل بادامک : در دهه های اخیر، خودرو سازان پیشرفت قابل توجهی در طراحی و ساخت انواع قطعات الکترونیکی و فنی خودرو کسب کرده ­اند. موتور خودرو های مدرن امروزی از قطعات زیادی ساخته شده است که همگی با هم در تعامل هستند. بعضی از این قطعات به­ت نهایی وظیفه­ ی خاصی دارند و برخی دیگر مکمل بقیه می­ باشند. یکی از این موارد که به تنهایی کاربرد خاصی ندارد اما در ارتباط با سایر قطعات شرایط مناسب برای احتراق را تنظیم می‌کند، سنسور میل بادامک یا میل سوپاپ است.

سنسور میل بادامک یا CPS که مخفف Camshaft Position Sensor می باشد، اطلاعات موقعیت میل بادامیک را بهECU  موتور گزارش می‌دهد. این اطلاعات برای پاشش ترتیبی سوخت انژکتور ها و تعیین مقدار آوانس سیستم جرقه زنی مورد نیاز ای سی یو (ECU) می‌باشد.

طرز کار سنسور میل بادامک یا سنسور میل سوپاپ

سنسور میل بادامک اطراف میل بادامک قرار دارد. بر روی میل بادامک دنده تریگر قرار دارد، با استارت زدن موتور وحرکت میل لنگ، میل بادامک شروع به حرکت می‌کند.
زمانی که دنده تریگر از رو به روی سنسور میل سوپاپ می‌گذرد میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط سنسور میل سوپاپ قطع می ­شود.

با قطع شدن این میدان مغناطیسی، سنسور میل بادامک یک ولتاژ مربعی بین دوپایه ای که به سمت ای سی یو موتور می‌رود را ایجاد می­کند. عملکرد این قطعه مطابق اثر هال بوده که در حقیقت با ارسال سیگنال های مربعی شکل ECU نقطه مرگ بالای سیلندر شماره یک را گزارش می کند. این حسگر، موقعیت میل بادامک را به واحد کنترل خودرو اطلاع می­ دهد.

ECU با انجام تحلیل داده های این سنسور متوجه وضعیت سوپاپ ها می­ شود و برای پاشش سوخت اقدام می‌کند. همچنین از سنسور میل بادامک به عنوان سنسور کمکی دور موتور یاد می‌شود به این دلیل که این حسگر قادر است احتراق ناقص را شناسایی کند.

اجزای تشکیل دهنده

سنسور میل بادامک (میل سوپاپ) دارای یک المنت سنسور هال به همراه یک قطعه نیمه هادی است که جریان از آن عبور می­کند. این قطعه دارای سوکتی سه پایه می باشد که هر کدام از این پایه ها به منظور خاصی قرار داده شده اند.

پایه ۱: تغذیه ولتاژ + ۱۲ولت یا + 5 ولتاژ پایه ـ ۲: ارسال سیگنال با دامنه مربعی شکل پایه ـ۳: سیم اتصال بدنه

سنسور اکسیژن با گارانتی معتبر

عوامل متعددی می تواند باعث عدم کارکرد درست قطعه شوند که عبارتند از:

  1. صدمه مکانیکی به سنسور
  2. صدمه به چرخ هدف و میل بادامک
  3. صدمه الکترومغناطیسی ناشی از دیگر اجزاء الکتریکی موتور
  4. اتصال کوتاه داخلی
  5. اتمام عمر قطعه
  6. کم یا زیاد شدن  Gap
  7. ایجاد قطعی در مسیر اتصال سنسور به کامپیوتر خودرو

علائم خرابی سنسور بادامک

  1. روشن شدن چراغ چک

اگرچه روشن شدن چراغ چک خودرو دلایل متعددی دارد، با این حال می­دانیم همشه جزو علائم اولیه ایراد در موتور یا قطعات الکترونیکی خودرو است.

  • مشکل در احتراق

سیگنال‌های ارسالی به رایانه خودرو ضعیف می‌شوند. گاهی این سیگنال آن‌قدر ضعیف است که اجازه راه‌اندازی خودرو را نمی‌دهد؛ زیرا جرقه‌ای برای احتراق صورت نگرفته است که سیگنالی ارسال شود.

  • تکان های شدید در خودرو یا حرکت­های نوسانی

هر دو این ها نتیجه تزریق مقدار نامناسب سوخت به سیلندر هاست؛ زیرا ماژول کنترل قدرت (PCM) اطلاعات نادرستی از سنسور دریافت می‌کند.

  • توقف بی دلیل موتور

خاموش شدن ناگهانی خودرو هنگام رانندگی، به این دلیل که انژکتورهای سوخت اطلاعاتی درباره اینکه باید سوخت را به سیلندرهای موتور تزریق کنند دریافت نمی‌کنند.

  • شتاب ضعیف

به دلیل اینکه انژکتورها سوخت را به صورت صحیح پایش نمی­کنند، شتاب خودرو کاهش می­یابد.

  • مشکل در تعویض دنده

برای خلاصی از این شرایط باید خودرو را خاموش کنید و سپس دوباره آن را روشن نمایید.

مصرف بی رویه سوخت

در این حالت سنسور میل بادامک نمی‌تواند میزان سوخت را به‌خوبی تنظیم کند و به همین دلیل سوخت بیش‌ از حد به موتور تزریق می‌شود که باعث می‌شود سوخت بیشتری مصرف کند.

علت خرابی سنسور میل سوپاپ مشکل در سیم کشی

رایج‌ ترین مشکلی که باعث می‌شود سنسور میل بادامک خوب کار نکند، ایراد در سیم ­کشی خودرو است.

گرما

گرمای بیش از حد باعث می­شود پوشش روی سنسور میل لنگ ترک بخورد یا از گرما ذوب شود.

نحوه عیب یابی

  1. با استفاده از دستگاه دیاگ:

در صورت خرابی سنسور موقعیت میل سوپاپ ، خطای این سنسور در قسمت خواندن عیوب در دستگاه عیب یاب مشاهده می شود و در بعضی از خودرو ها خرابی این سنسور باعث روشن شدن لامپ عیب یاب نیز می گردد.

  • با استفاده از دستگاه مولتی متر

ابتدا کلید یا سلکتور دستگاه مولتی متر را روی قسمت ولت متر DC قرار می دهیم و دو سیم مشکی و قرمز را در محل های مربوطه قرار داده و دو سر سیم مشکی و قرمز را طبق تصویر زیر به سنسور وصل کرده و با دور و نزدیک کردن یک قطعه فلزی ولتاژ خروجی سنسور را اندازه بگیرید و با مقادیر استاندارد مقایسه نمایید در صورت داشتن اختلاف زیاد و یا عدم تغییر ولتاژ خروجی با دور و نزدیک کردن قطعه فلزی سنسور معیوب بوده و باید تعویض گردد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *