از جمله مشکلات رایجی که بسیاری از رانندگان با آن دست و پنجه نرم می کنند، استارت نخوردن ماشین میباشد. بسیاری از افراد علت اصلی بروز این مشکل را در خرابی و معیوب شدن باتری ماشین می بینند. با این حال، علائم و علت استارت نخوردن ماشین را باید در عوامل مختلفی بررسی نمود. در این مقاله با ایمن یدک خودرو همراه باشید که قرار است به بررسی اصلی ترین دلایل و علل بروز این مشکل بپردازیم.
چرا ماشین استارت نمی خورد؟
به طور کلی عوامل گوناگونی باعث استارت نخوردن ماشین می شود در ادامه این مقاله با ایمن یدک خودرو همراه باشید.
1- ساییده شدن باتری خودرو
معیوب شدن و خرابی باتری، از مهم ترین علت های استارت نخوردن ماشین محسوب می شود باتری از قطعات حائز اهمیت و در عین حال مصرفی کلیه ماشین ها به شمار می رود.
برای مطمئن شدن از سلامت، بررسی کردن باتری با آمپر استارت کمک شایانی می نماید در صورت مطمئن شدن از فرسودگی و خرابی باتری، تعویض آن لازم و ضروری می شود.
2- خوردگی سیم و اتصالات باتری
در بعضی مواقع علت استارت نخوردن ماشین از پوسیدگی، پارگی یا خوردگی اتصالات باتری ناشی می شود. پوسیدگی اتصالات، موجب قطع ارتباط باتری با سایر اجزای وسیله نقلیه و متعاقب آن، استارت نخوردن ماشین می گردد. بر همین اساس، در صورت مشاهده خوردگی و جرم گرفتگی در باتری، می بایست نسبت به رفع و برطرف نمودن آن اقدام نمود.
3- آلودگی و کثیف شدن فیلتر سوخت
از دیگر دلایل استارت نخوردن ماشین می توان به کثیفی قطعه فیلتر سوخت اشاره نمود این ابزار در سیستم سوخت رسانی ماشین وظیفه بسزایی ایفا می نماید. به عبارت دیگر، سوخت مورد نیاز برای کارکرد و حرکت ماشین، به وسیله این ابزار تامین می شود.
کثیف شدن فیلتر سوخت مسدود شدن مسیر عبور بنزین را در پی دارد در صورت نرسیدن بنزین کافی به پیشرانه، به احتمال بسیار قوی ماشین استارت نخواهد خورد. تعویض فیلتر سوخت از بهترین راهکارها برای رفع این مشکل می باشد. به طور معمول، به ازای 15000 الی 20000 کیلومتر باید فیلتر سوخت ماشین تعویض گردد.
4- بروز نقص فنی در سیستم احتراق
در برخی مواقع علت استارت نخوردن ماشین به بروز عیب و ایراد در سیستم احتراق ماشین مربوط می شود. کارکرد و عملکرد پیشرانه ماشین در اثر انجام فرآیند احتراق موتور محقق می شود. معیوب شدن شمع ها می تواند منجر به عدم احتراق و استارت نخوردن شود علاوه بر این، بروز نقص فنی در قطعه کول ماشین نیز در روشن نشدن ماشین تاثیرگذار و مؤثر است. کویل، وظیفه تامین برق لازم برای انجام پروسه احتراق را عهده دار میباشد.
5- خرابی پمپ بنزین یکی از علت استارت نخوردن ماشین
طول عمر بالا یا طی مسافت زیاد با بنزین کم، از مهم ترین دلایل خرابی پمپ بنزین ماشین به شمار می روند با تحلیل و بررسی میزان بنزین موجود در باک ماشین می توان از بروز این مشکلات جلوگیری نمود.
6- ایراد در سیستم ضد سرقت و امنیتی خودرو
یکی دیگر از دلایل استارت نخوردن ماشین به بروز نقص فنی در سیستم امنیتی ماشین بر می گردد. به منظور افزایش ضریب ایمنی و امنیت، در ساختار بسیاری از ماشین های امروزی، از سیستم ضد سرقت استفاده شده است. بروز خطا یا ایراد در این سیستم، به استارت نخوردن و روشن نشدن ماشین می انجامد.
7- علت استارت نخوردن ماشین؛معیوب بودن کلاه توزیع
این ایراد در موقعیت های جغرافیایی و اقلیم ها دارای آب و هوای مرطوب بروز پیدا می کند. برای اطمینان حاصل کردن می توان نسبت به خارج کردن کلاه توزیع اقدام نموده و رطوبت موجود در آن مورد بررسی قرار گیرد. در صورت مشاهده ترک در این قسمت، می بایست نسبت به تعویض این قطعه اقدام کرد.
5.خودرو با تاخیر استارت می خورد:
این مشکل ممکن است مربوط به بوش استارت و خراب شدن آن باشد اگر شما در موقعیتی نیستند که روش باتری به باتری انجام بدهید.
ماشین را روشن کنید و در حالت روشن سرباتری ها را از باتری ماشین جدا کنید ماشین شما روشن خواهد ماند و خاموش نخواهد شد حال می توانید باتری خودتان که خالی کرده را در حالی که ماشین روشن است، نصب کنید.
نکته اول : اگر باتری شما خالی کرده باشد، دینام بعد از چند ساعت باتری شما را دوباره شارژ کامل خواهد کرد دقت نمایید که ماشین حداقل دو ساعت روشن بماند و خاموش نکنید تا باتری خوب شارژ شود.
استارت خودرو با استفاده از سرازیر جاده
اگر شما در جاده ای هستید که در سرازیری هست می توانید طبق مراحل زیر خودروی خود را روشن کنید.
– ماشین را در دنده 2 قرار بدهید.
– کلاج ماشین را کاملا بگیرید و پای خود را از ترمز بردارید.
– اجازه دهید تا ماشین به اندازه 10 کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد
– پای خود را از کلاج بردارید خودرو روشن خواهد شد.